Bureau

Als architectenbureau

… profileren we ons graag als een gedreven team dat u, als bouwheer, bijstaat bij alle aspecten van uw bouwproject: van advies en ontwerp tot en met de oplevering. De ervaring, sinds 2000 opgedaan op het vlak van verbouwingen, nieuwbouw, interieur, handelszaken, meergezinswoningen en studentenhuisvesting wordt continu verrijkt door onderzoek en vormingen. De onderlinge interactie tussen de verschillende architecten op het kantoor vormt de basis voor elk ontwerp. Het aspect energiebewust bouwen is voor ons vanzelfsprekend.

Gedurende het hele bouwproject kan u rekenen op onze ondersteuning. We houden het project graag strak in de hand. 

Ons team

Steven Peeters
architect, zaakvoerder
016/ 62 35 61
sp@peeters-architect.be 

1999diploma architect,
afgestudeerd met onderscheiding St-Lucas Brussel
2000postgraduaat journalistiek,
afgestudeerd met onderscheiding VLEKHO Brussel
2000architectuurstage bij Architectenkantoor Lenaerts & De Smedt
2001architectuurstage bij Peter Kint Architecten
2002zelfstandig medewerker bij Peter Kint Architecten
2003oprichting zelfstandige praktijk
2009erkenning als energiebewust architect
2011oprichting architectenvennootschap en verhuis kantoor naar Naamsepoort 

Jenske De Maeyer
architect, medewerker
016 / 62 35 61
jdm@peeters-architect.be

Anne Van Langendonck
ir. architect, medewerker
016 / 62 35 61
avl@peeters-architect.be

Leila Eerens
architect, medewerker
016 / 62 35 61
le@peeters-architect.be

Een project

… kan maar tot stand komen door te luisteren. Samen met de opdrachtgever zoeken we de randvoorwaarden van zijn project op. We starten met het helpen formuleren van het concrete bouwprogramma. Maar ook de historische context en omgevingsfactoren zoals oriëntatie, zichten en lichtinval bepalen enkele van onze spelregels. Op die wijze bakenen we het speelveld af waarbinnen we gaan ontwerpen. De confrontatie met de grenzen ervan prikkelt onze creativiteit en daagt ons uit om gerichte oplossingen aan te reiken. 

We willen geen ‘stijl’ aan onze ontwerpen toekennen. Elk project is ‘maatwerk’. Als er toch een rode draad door onze realisaties loopt, is dat misschien wel het streven naar eenvoud en ruimtelijkheid. We vinden het belangrijk om met rake interventies een maximaal effect te bekomen. Daarbij beogen we een eerlijke en tijdloze architectuur.

Aanpak

Voor elke opdracht is er een maximale interactie tussen de verschillende architecten onderling en wordt er op die wijze al van bij de eerste ontwerptekeningen alle aanwezige kennis en inzicht aangewend. Daarnaast werken we met onze partners inzake stabiliteit, veiligheidscoördinatie en EPB-regelgeving. Bij het aanvaarden van een opdracht, gaan we uit van een constructieve en langdurige samenwerking. Daarom vinden we het belangrijk dat u onze aanpak en realisaties waardeert maar ook wij moeten voeling hebben met uw project. Om dat te ontdekken is een eerste vrijblijvende afspraak ter kennismaking al een goede aanzet en misschien wel het begin van een project.

Draaiboek

Elk project verloopt volgens hetzelfde stramien en bestaat uit 5 stappen. We lichten ze graag uitgebreid toe in een eerste gesprek!

1. voorontwerpfase
2. bouwaanvraag
3. uitvoeringsdossier
4. werfopvolging
5. opvolging technieken en afwerking

Links

energiebewust bouwen: 
www.energiebewustarchitect.be
www.energiesparen.be
www.passiefhuisplatform.be

subsidies: 
www.premiezoeker.be

orde van architecten:
www.ordevanarchitecten.be

Publicaties en tentoonstellingen

2019

Mijn thuis op maat (Mijn huis, mijn architect). Openstellen van woning ML te Leuven voor het publiek – 29 september 2019 (filmpje)

2018

Mijn thuis op maat (Mijn huis, mijn architect). Openstellen van woning MS te Wilsele voor het publiek – 30 september 2018

2017

Publicatie verbouwing woning SO Heverlee in Libelle (pdf, 2e project op pagina 82 en 83), weekblad nr. 22/3727 – 1 juni 2017

2016

De Vlaamse Renovatiedag. Openstellen van woning SO te Heverlee voor het publiek – 29 mei 2016

Publicatie verbouwing woning SO Heverlee in de woonbijlage van Het Laatste Nieuws (pdf) – 9 april 2017

2014

Publicatie verbouwing woning S Pellenberg in Actief Wonen – november 2014

Publicatie nieuwbouw appartementen met apotheek te Heist-o/d-Berg op website en in brochure van Vande Moortel Gevelstenen Nature 7 The Brick Alphabet.

2013

Publicatie verbouwing woning BP Kessel-Lo in Actief Wonen (pdf) – juni 2013

De Vlaamse Renovatiedag. Openstellen van woning B te Heverlee voor het publiek – 26 mei 2013

2010

Publicatie verbouwing van de eigen woning in “Hedendaagse architectuur in Leuven 2006/2010”, uitgegeven door Stad en Architectuur.

Publicatie verbouwing van de eigen woning Leuven in STEPS Magazine (pdf) – februari 2010.

2008

Laureaat publieksprijs (pdf)  van de stad Leuven voor de verbouwing van de eigen woning Leuven + expositie in Twee Bronnen te Leuven. 

2007

Publicatie verbouwing van de eigen woning Leuven in de rubriek Huizen Kijken op de website van LIVIOS.

Reportage over de verbouwing van de eigen woning Leuven in de woonbijlagen van De Standaard (pdf), Het Nieuwsblad en Het Volk, uitgegeven door de VUM – 20 oktober 2007

Begeleid bezoek van de verbouwde eigen woning op Open Monumentendag – Wonen in Leuven – 9 september 2007

Opname van de verbouwing van de eigen woning in de publicatie “Open Monumentendag – Wonen in Leuven” uitgegeven door de stad Leuven naar aanleiding van Open Monumentendag – 9 september 2007

2006

Freelance medewerker voor vakbladen.
Diverse artikels in de vakbladen Projecto en Arch-Index.

2002

Schrooten P, Peeters S, Jonckers G & Degreef M (met medewerking van Jonckers D, Newton C, Beuselinck L & De Coninck I). Historisch onderzoek: Carcoke Zeebrugge. CD-ROM: OVAM projectnummer PB7528.

2002

Peeters, S. “Ravensteingalerij, een ruimtelijke transformatie tussen hoog- en laagstad”. Studio Open Stad. Studio Ville Ouverte. Studio Open City, 32-2 # 0 11/99.

1999

Expositie afstudeerproject : “Ravensteingalerij, een ruimtelijke transformatie tussen hoog- en laagstad”.
Tentoonstelling Studio Open City ’98-’99 “Dertig projecten voor Brussel” in La Cambre, Brussel. Georganiseerd door Studio Open Stad.