Woning BC

← alle projecten

project: verbouwen rijwoning
ligging: Heverlee
oplevering: 2012

Een stadswoning werd verbouwd en uitgebreid met een ‘glazen doos’. Een leefkeuken over de volledige breedte van de rijwoning maakt de overgang tussen zithoek en de lager gelegen tuin. Een hoog plafond, glas tot tegen de dakrand en welgeplaatste koepels halen het daglicht overvloedig naar binnen.

Het interieur werd grondig aangepakt.  Het ontwerp van de keuken is op maat van de bouwheer en werd uitgevoerd in inox, zwarte laminaat en witte composiet. Verder werd een kastenwand getekend waarin een heel kantoor zit: een goed verlichte nis met alle voorzieningen integreert een werkplek midden in de leefruimte. 

De parketvloer en het ontwerp van het meubilair in lichte eik contrasteren met de keuken maar zorgen voor een warme toets in het interieur.