Woning GP

← alle projecten

project: verbouwen en uitbreiden rijwoning
ligging: Kessel-Lo
oplevering: 2013

De overgang naar de veel lager gelegen tuin, vormde het grootste obstakel. Het zicht op de prachtige tuin was er wel, maar de toegang via een hoge trap, nodigde niet gauw uit om de tuin in te gaan. Een oude aanbouw, opgevat als een soort wintertuin met een hoge buitentrap en overdekt terrasje, wordt vervangen door een groot beglaasd volume. De raamverdeling met de horizontale lijn verwijst nog naar de oorspronkelijke raamverdeling van de wintertuin. 

De aanbouw wordt aangezet op een nieuw terras, dat zich positioneert tussen het niveau van de gelijkvloerse verdieping met de leefkeuken en de lager gelegen tuin. Het terras is een stukje in de woning geschoven en is binnen afgewerkt met dezelfde kleiklinkers als buiten. Het doortrekken van een ‘buiten’materiaal naar binnen, versterkt de relatie met buiten. Bovendien legt het tussenniveau de link tussen de leefkeuken en de tuin enerzijds, maar anderzijds ook tussen de leefkeuken en de speelhoek op kelderniveau. Leuk detail: deze speelhoek bevindt zich in de oude regenwaterput.