Woning MB

← alle projecten

project: nieuwbouw vrijstaande woning
ligging: Binkom
oplevering: 2015

Het straatje met de kavels loopt door een mooi en weids agrarisch landschap. Het is bijna zonde om er te bouwen. Om zo weinig mogelijk grond in te nemen, werd de ‘footprint’ beperkt gehouden.

De gelijkvloerse verdieping werd loodrecht op de straat ingeplant, terwijl de verdieping er haaks op ligt. Het volume oogt op die manier lichter en laat een doorzicht naar het achterliggende landschap. De overdekte buitenruimte fungeert als inkom, carport en overdekte speelplaats.

De woning is onderkelderd. Een tussenniveau in de kelder behoort tot het beschermd volume en is ingericht als vestiaire en technische ruimte.

Een zonneboiler, photovoltaische panelen, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, een gestuurde zonnewering en een zeer goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil, maken dat dit een duurzame en energiezuinige woning is.