Woning RK

← alle projecten

project: verbouwen en uitbreiden woning (energetische renovatie)
ligging: Linden
oplevering: 2016

Op de top van een heuvel met uitzicht op een groene vallei ligt een verouderde woning met schuur en aanbouwen. Een grondige verbouwing diende zich aan. De woning werd ontmanteld tot op de dragende muren en terug opgebouwd, uitgebreid en ingekleed. Het lage volume dat als stal en schuur diende, is verhoogd zodat het zadeldak na verbouwing doorloopt over de hele gevelbreedte. Hierdoor ontstaat een consistent massief volume dat met isolatie en een lichtgrijze gevelbezetting afgewerkt is. Achteraan is een neerliggende U in hout en glas tegen de gevel geplaatst waarachter de tuin steil de vallei in duikt.

De leefruimte is gericht naar het zonlicht. Het weids uitzicht over het lager gelegen groen geeft een zwevend effect en het gevoel de omgeving te overheersen. Eén been van de U is verlengd en vormt een groot houten terras dat de hoek om gaat tot aan de voordeur.