Woning SO

← alle projecten

project: verbouwen en inrichten vrijstaande woning
ligging: Heverlee
oplevering: 2015

De ouderlijke vrijstaande woning was verouderd en afgeleefd. Gelegen aan de rand van de stad maar grenzend aan een waterloop en een groot groen gebied, maakt de situering uniek. 

De verwilderde natuur van het achterliggende waterwiningsgebied neemt de tuin en de oevers van de waterloop in. Het werd het uitgangspunt van het ontwerp. Een vlonderpad dat start in de voortuin, dwars door de woning loopt en eindigt op het einde van de tuin, structureert de woning en legt een link met de tuin en het landschap.

Hoewel het grondplan niet goed in elkaar zat, konden we door enkele strategisch gekozen doorbraken de ‘flow’ van het plan goed krijgen. De ruwbouwwerken konden hierdoor beperkt blijven.

Het interieur werd grondig onder handen genomen. Al het vast meubilair, gaande van de kastenwand in de zithoek, over de keuken, vestiaire en slaapkamers tot het badkamermeubilair toe, maakte deel uit van het ontwerp. 
De serene wit- en grijstinten harmoniëren met de accenten in iroko-hout. Verticale latten in het zelfde hout suggereren een indeling van de ruimte. De badkamers werden uitgevoerd in een opvallend gekleurde PU-afwerking

Tweede en volgende paragrafen