Woning DD

← alle projecten

project: verbouwen en uitbreiden 
ligging: Kessel-Lo
oplevering: 2014

De oude bungalow is grondig verbouwd tot een hedendaagse woning. De helft van het dak is open geplooid naar het westen. De avondzon dringt diep de woning binnen.

De gevelbekleding in grijs hout refereert naar de bosrijke omgeving. Het verticaal geplaatste hout, het lage volume en het spel van vlak en hellend dak laten de woning op een zo natuurlijk mogelijke wijze integreren in het groene heuvelachtige landschap. 

Het hout eist ook haar plek op in het interieur: de roosteringen van de daken van de uitbreidingen zijn uitgevoerd in geschaafd timmerhout en berkenmultiplex. Het hout contrasteert met het witte lichte interieur. Ook als de gordijnen gesloten zijn, zijn de bomen hier nooit ver af. 

Een smalle trap achter de keukenkasten leidt naar het ‘arendsnest’ waar het kamerbrede en -hoge raam een fenomenaal vergezicht biedt over het groen rond Leuven en veel verder…