Woningen C

← alle projecten

project: nieuwbouw tweewoonst
ligging: Herselt
oplevering: 2015

Het volume is opgevat als een donker massief bakstenen blok waar op welgekozen plaatsen openingen zijn gemaakt die het zonlicht tot diep in de woning trekken. In de zijgevel resulteert dat tot een grote nis, ingevuld met een groot schrijnwerkgeheel met ramen en de voordeur. In de voorgevel laat een groot raam op de verdieping de avondzon via de open traphal tot in het hart van de woning vallen.

Het grondplan is zo open mogelijk. Op de gelijkvloerse verdieping vormen eethoek, zithoek en keuken één open geheel dat aansluit op terras en tuin.  Circulatie, berging en garage zitten vooraan gegroepeerd.
Op de eerste verdieping biedt de opengetrokken nachthall plaats voor een bureauruimte waar zonlicht en zicht overheersen