Woonproject K

← alle projecten

project: nieuwbouw duplexwoningen, kantoor en jeugdlokalen
ligging: Heverlee
oplevering: 2013
fotografie: S. Massart

Het project omvat twee ruime duplexwoningen en een secretariaat voor de kerkraad. Een overdekte doorrit ontsluit de achterliggende jeugdlokalen die in een eerste faze verbouwd werden. 

Het programma werd in een sober en compact bouwvolume ingepast. 
De voorgevel op het gelijkvloerse niveau is naar binnen geschoven zodat er samen met de doorrit een grote overdekte buitenruimte ontstaat. De buitenruimte staat via de buitentrap in verbinding met een inpandig terras op de verdieping. In het verlengde van de buitentrap loopt de binnentrap van de bovenliggende duplexwoning. 

Dankzij de opengemaakte voorgevel, glazen deuren en daklichten achteraan, is het volume als het ware doormidden gesneden met een lichtschacht. Zowel buiten- als binnencirculatie staan in verbinding met elkaar en hollen het volume uit. De circulatieruimten zijn consequent met witte materialen afgewerkt. Licht heeft hier vrij spel. Het open, luchtige en lichte karakter zorgt voor indirect daglicht tot in de kern van het gebouw. ’s Avonds werkt het omgekeerd en licht het volume in donker metselwerk naar buiten toe helemaal op.

Tweede en volgende paragrafen